Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szükségünk van rád és a lelki ajándékaidra

2021. május 03. 03:00 - daniella_89

d56pfp9-8bb27d9f-63f5-4c99-af09-edcb81333ebe.jpeg

„Isten mesterművei vagyunk. Ő teremtett minket újjá Krisztus Jézusban, hogy megtehessük azokat a jó dolgokat, amelyeket régen eltervezett számunkra” (Ef 2,10 NLT).

Az ok, amiért értékes vagy, az, amit Isten mond rólad, nem az, amit mások mondanak rólad.

Tegnap arról beszélgettünk, hogyan használhatod a lelki ajándékaid Isten dicsőségére. Addig nem tudod megtenni, amíg meg nem érted, milyen értékes vagy, és el nem hiszed, hogy Isten szeret téged úgy, ahogy megalkotott.

Sok emberből hiányzik az önbizalom. Nem érzik jól magukat, mert azok által próbálnak feltöltekezni és nagyobbá válni, amilyen fajta ruhákat hordanak, amilyen autót vezetnek vagy amiket mondanak. Folyamatosan arra törekszenek, hogy jobban érezzék magukat önmagukkal kapcsolatban, mert valójában nem fogadják el magukat – ami lázadás Isten ellen.

Ha Isten azt akarta volna, hogy valaki más legyél: nem is léteznél. De Isten téged akart. Azért alkotott, hogy te legyél. Hívőként tudhatjuk, hogy az önbizalom három tényből áll össze:

1. Isten megteremtett téged.
2. Jézus meghalt érted.
3. Isten Szelleme benned él.

A Biblia azt mondja: „Isten mesterművei vagyunk. Ő teremtett minket újjá Krisztus Jézusban, hogy megtehessük azokat a jó dolgokat, amelyeket régen eltervezett számunkra” (Ef 2,10 NLT).

Az Újszövetség eredetileg görögül íródott. A görög szó a „mesterműre” a „poiéma”. Ebből született az angol „poem”, azaz „költemény” szó. Isten azt mondja: „A költeményem vagy. A mesterművem. Nem akarom, hogy mást utánozz! Ajándékokat helyeztem el benned, és azt akarom, hogy használd őket!” Amiatt van értéked, amit Isten mond rólad, és amit tett érted.

Isten családjában nincsenek kis emberek. Minden rész szükséges. Tudod, melyik a legfontosabb lámpa a házamban? Nem a nagy csillár az ebédlőben. A kis éjszakai lámpa az, amit felkapcsolok, hogy ne üssem be a lábujjamat, mikor felkelek az éjszaka közepén, hogy használjam a mosdót.

Minden szerep fontos. Te fontos vagy. Értékes vagy, mert Isten azt mondja, és mert olyan nagy váltságdíjat fizetett érted, mikor elküldte a Fiát, Jézust, hogy meghaljon érted a kereszten.

Most tudva, hogy mit tett Isten érted, és hogyan formált, hogyan kezded el használni az ajándékaidat az ő dicsőségére?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a szereped a gyülekezetben? A közösségedben? A világban? Hogyan töltöd be ezt a szerepet?
  • Mikor vagy hajlandó arra fókuszálni, amit az emberek mondanak rólad ahelyett, hogy arra fókuszálnál, mit mond rólad Isten?
  • Hogyan nőtt az önbizalmad, amikor közelebb kerültél Jézushoz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása