Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz mindenért!

2021. október 09. 03:00 - gerbeaud

„Imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek!” (Fil 4,6 NLT)

Bejártam a világ minden táját, és soha nem találkoztam olyan emberrel, akinek erős imaélete volt és rendszerint boldogtalan lett volna. Azok az emberek, akiknek erős az imaéletük, mindent az Úrhoz visznek – problémáikat, gondjaikat, szükségleteiket és vágyaikat –, és nála hagyják azokat.

Nehéz boldognak lenni ima nélkül – anélkül, hogy bíznánk abban, hogy Isten mindent kézben tart.

Isten boldogság receptjével foglalkoztunk. Tegnap megtanultuk az első részt: Ne aggódj semmi miatt! Ma a második részét nézzük meg: Imádkozzatok mindenért!

Pál levele a filippiekhez 4. fejezetének 6. verse azt mondja: „Imádkozzatok mindenért! Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek!” (NLT).

Figyeld meg, hogy ez az igeszakasz nem azt mondja: „Imádkozzatok csak a nagy dolgokért!” vagy „Imádkozzatok csak azokért a dolgokért, amiket szelleminek gondoltok!” Azt sem mondja: „Imádkozzatok mindenért, kivéve a karrieredet és a szórakoztató dolgokat!” Azt mondja, hogy mindenért imádkozzatok, ne csak néhány dologért.

Vannak, akiknek a logikája azt mondja: „Istennek olyan dolgok vannak a fejében, amelyek túl vannak az én kis problémáimon. Ő elfoglalt Isten. Odakint univerzumokat teremt. Akkor hogyan imádkozhatok a benőtt körmömért?” Még azt is gondolják, hogy Istent megsértik az apró kéréseik által.

Ha így gondolkozol, akkor nagyon tévedsz. Lehet, hogy túl elfoglalt vagy Isten számára, és túl elfoglalt vagy, hogy imádkozz, de Isten soha nem túl elfoglalt a gondjaid számára. Egy végtelen Istent végtelen sok dolog érdekelhet – minden egyszerre. Ez azt jelenti, hogy az életedben mindenről beszélhetsz vele: kapcsolatokról, iskoláról, egészségről, munkáról és játékról.

Azt mondják: „Nem tudsz elbotlani, ha térden állsz.” Ha boldog akarsz lenni, imádkozz mindenért!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Egytől tízig terjedő skálán hogyan értékelnéd az imaéletedet? Ha nem 10-es, mi az az egy, amit módosíthatsz, hogy növeld ezt a számot?
  • Milyen dolgokat vonakodsz Isten elé vinni az imáidban? Miért?
  • Milyen összefüggést látsz a boldogság és az ima között? Gondold át, hogyan érzed magad imádkozás után!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.02.)

(NLT: Az angol New Language Translation fordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása