Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne tartsd magadban a fájdalmad; beszélj róla Istennek!

2021. november 22. 03:00 - daniella_89

tears-crying-1200x628-facebook.jpeg

„Kelj föl, sírj éjszaka, még akkor is, amikor az éjszaka kezdődik! Öntsd ki a szívedet imádságban az Úrnak, mint a vizet!” (Jsir 2,19 NCV)

Úgy gondolod, hogy rossz napod volt? A bibliai Jóbnak PhD-je, doktorija volt veszteségből és fájdalomból. Jób könyvének legelső fejezetben már látjuk, hogy szétesik Jób élete. „Jób fölállt, bánatában megszaggatta köntösét, és megnyírta a fejét. Azután a földre esett és dicsőített.” (Jób 1,20 GW)

Figyeld meg, hogy Jób nyíltan kifejezte fájdalmát Istennek. Amikor egy fájdalmad van, elmondod Istennek, pontosan hogyan érzel? Ez lenne az első dolog, amit tenned kellene.

Lehet, hogy ez meglep téged, de Isten képes kezelni a haragodat és a csalódottságodat. Ő kezelni tudja az érzelmeidet. Tudod, miért? Azért, mert ő adta azokat neked. Isten képmására teremtettél, és ő érző Isten.

Amikor a kétévesed hisztiben tör ki, és a lábaidat cibálja, akkor azt te tudod kezelni. Hasonlóképpen Isten nagyobb az érzelmeidnél, és teljesen rendben van, ha pontosan elmondod neki, hogyan érzel. Amikor előléptetésért imádkoztál, de nem kaptad meg, vagy amikor az egyik szeretted kisétál az életedből, vagy amikor kapsz egy hívást, amitől előre rettegtél, és azt mondják: „rák”, akkor elmondhatod Istennek, hogyan érzed magad. Mondhatod: „Mérges vagyok! Dühös vagyok! Csalódott vagyok!” Isten kezelni tudja a panaszaidat, a kérdéseidet, a félelmeidet és a gyászodat. Isten szeretete az összes létező érzelmeidnél nagyobb.

A gyerekeim tudják, hogy szeretem őket. Tudják, hogy több tapasztaltatom van, mint nekik, mert régebb óta itt vagyok ezen a bolygón. Néha azonban megkérdőjelezik a döntésemet. Én mégis inkább elbeszélgetek velük mélyen és őszintén, minthogy hagyjam, hogy magukban tartsák a megakadályozottságukat és csalódottságukat.

Istennél ez ugyanígy működik! Inkább szeretné, hogy birkózz vele dühödben, minthogy elsétálj közönyös fásultságban.

Amikor tragédia történik, nem kell a fájdalmat mosolyogva tűrnöd. A fájdalmaddal inkább menj oda mennyei Atyádhoz! „Kelj föl, sírj éjszaka, még akkor is, amikor az éjszaka kezdődik! Öntsd ki a szívedet imádságban az Úrnak, mint a vizet!” (Jsir 2,19 NCV)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Általában ki az első, akinek elmondod a problémáid? Miért bízol abban az emberben? Milyen szempontból változna, ha először Istenhez mennél?
  • Mikor tartottad magadban a haragod? Milyen testi és érzelmi hatásai voltak?
  • Mit fogsz tenni, hogy imáidban őszintébb legyél Istennel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.15. ford.: Anika Enikő, daniella_89)

(NCV: Az angol New Century Version bibliafordítás rövidítése.)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása