Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tápláld az elméd Isten Igéjével!

2022. január 18. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Isten szájából származik.” (Mt 4,4 NLT).

Ha egészséges elmét szeretnél, igazsággal kell táplálnod.

Tudj a táplálkozás fontosságáról. A jó étel és a jó kalóriák erősebbé és egészségesebbé tesznek, és több energiát adnak. A rossz kalóriák és a gyorsételek károsítják a szervezeted. Ugyanez igaz a gondolataidra is. Ne szeméttel vagy méreggel tápláld az elmédet, hanem igazsággal.

Egyszer abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az Oxfordi Egyetemen tarthattam elődadást. Amikor ott voltam, meghívtak, hogy menjek el az Oxford Analytica találkozójára – ami egy olyan csoport, amelynek óriási befolyása van a világban. Minden nap reggel 6 óra körül vezető tudósok gyűltek össze, hogy a világ minden tájáról értesüljenek arról, hogy mi történt az elmúlt 24 órában, a kínai terményárak emelkedésétől a közel-keleti nyugtalanságig. Aztán eldöntötték, hogy mit kell erről mondani. Délelőtt 11 óráig jelentést kapnak azok a csoportok, amelyek nagy pénzeket fizetnek ezért az információért – mint például kormányok és nagyvállalatok.

Az Oxford Analytica azon az elgondoláson alapult, hogy a legjobb vezetők akkor hozzák meg a legjobb döntéseket, amikor a legjobb információval rendelkeznek. Még a jó vezetők is nagyobb valószínűséggel hoznak rossz döntéseket, ha nem a megfelelő információval rendelkeznek.

Ahhoz, hogy a legjobb életet élhesd – azt az életet, amelyet Isten tervez a számodra – a legmegfelelőbb információra is szükséged van. És ezt az információt Isten Igéjében találod meg. 

A Biblia Máté evangéliuma 4. fejezetének 4. versében azt mondja: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Isten szájából származik.” (NLT).

Isten azt akarja, hogy a legjobb döntéseket hozd, és a legjobbat hozd ki az életedből. Ezt úgy teheted meg, ha minden nap Isten Igéjével táplálkozol. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Mi a legfontosabb része a reggeli rutinodnak? Hol szánsz időt Isten Szavának tanulmányozására ebben a rutinban?
  • Hogyan építheted be a tanulást és Isten Igéjének memorizálását a munkanapjaidba?
  • Milyen módokon táplálkozhatsz Isten Igéjéből családoddal vagy barátaiddal együtt?

Bíztál-e eddig Isten üdvösségi ígéretében?

Ha készen állsz arra, hogy elkötelezd az életed Jézusnak, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Atyám, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit elkövettem megbocsátassz, megismerem életem célját, és egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz.

Megvallom bűneimet, és Uramként, Megváltómként befogadlak életembe. Ma életem minden részét átadom neked. Követni akarlak, és azt tenni, amit mondasz.

Jézus, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem üdvösségemet vagy megdolgoznom érte, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szolgáljalak ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan neked ajánlom az életem, és arra kérlek, ments meg, fogadj be családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most ezt végigimádkoztad, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni az utadon Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.11.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.01.18. 17:05:20

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy legyenek kedvesek segíteni nekem. Tüzelőt szeretnék vásárolni, de sajnos volt egy mütétem.
(Bocsanat leirom: A herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly.
A sipolyból 9 hónapig lógott belöllem egy műtét közben bennem hagyott géz darab.
A sipoly, ami a lágyrészen van, nem lehet emelni, hajolni, mert még váladékozik.
Még dolgozom, közmunkán vagyok. Mindkettönk fizetéséböl von végrehajtó.

Köszönök minden segítséget!

Az adományt a tüzelőre az alábbi elérhetőségekre lehetne küldeni:
Varga Zoltán
3636 Vadna
Szabadság tér 15 )) délután 14 óra után vagyunk itthon))

vagy Vargáné Szücs Csilla
Erste Bank 116 00006 00000000 25766862
vagy
Török Péter
Sajokaza fatelep
20 324 39 66
-- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000 -
25766862 --
süti beállítások módosítása