Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus első és utolsó szavai

2022. március 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Ingyenes képek : természet, fény, felhő, ég, nap, napfény, sugár, légkör,  nappal, menny, gomolyfelhő, kék, ökológia, felhők, éghajlat, remény,  megoldás, meteorológiai jelenség, hangulatát föld 2496x1920 - - 750302 -  Ingyenes képek - háttérképek ingyen ...

„Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek tehát el, és tegyetek tanítványokká minden népet!” (Mt 28,18–19 NIV)

Egy dolgot nagyon világosan megfogalmaz a Szentírás: Isten azt akarja, hogy elmondd az embereknek a Jézus Krisztus általi üdvösség örömhírét. Igazából Jézus első és utolsó feljegyzett szavai a Őbenne való reménység megosztásáról szólnak.

A Máté 4,19-ben azt olvassuk, hogy Jézus szolgálata kezdetén összegyűjtött egy halászokból és ácsokból  – csak egyszerű emberből – álló kis csoportot, és ezt mondta nekik: „Kövessetek engem, és megmutatom, hogyan legyetek emberhalászok.” (NLT). Ezek voltak a legelső szavak, amelyeket Jézus mondott a követőinek.

Látod ebben a versben Jézus logikáját ? Ha nem vagy emberhalász, akkor nem igazán követed őt. A bizonyíték arra, hogy valóban Isten családjába tartozol az, hogy más embereket is behozol a családba.

A Máté evangéliumában később Jézus ismét a reménység megosztásáról beszél. Ezt a részt hívják a missziós parancsnak. Jézus ebben ezt mondja: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek tehát el, tegyetek tanítványokká minden népet!” (Mt 28,18-19 NIV). Ezek voltak Jézus utolsó szavai, mielőtt visszatért a mennybe.

Miért Jézusé „minden hatalom mennyen és földön”? Mert Ő teremtette az univerzumot, és ezért minden hatalmat ő kapott felette. Jézus felhatalmazott téged arra, hogy tegyél tanítvánnyá embereket. Ez azt jelenti, hogy te Isten ügynöke, munkatársa vagy!

Kerül majd valaki miattad a mennybe? Vezettél már valakit Krisztushoz? Kövesd Jézus első és utolsó szavait, és az emberek egy napon majd azt mondják neked a mennyben, „Köszönöm! Miattad vagyok a mennyországban."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki beszélt neked először Jézusról?
  • Jézus első és utolsó feljegyzett szavaival önmaga felé irányítja az embereket. Mit árul el ez Isten családgyarapítási szándékáról?
  • Kinek mesélhetsz ezen a héten a Jézusban lévő reménységedről?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.13.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása