Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Örülj együtt a gyermekeiddel

2013. november 18. 03:00 - Lilla:)

"Bármeddig él is az ember, élvezze életének minden napját" (Prédikátor 11:8, NCV ford.)

happyfam.jpg

A gyerekeknek szükségük van vidámságra és ünneplésre!
A családoknál több vidámság és szórakozás kellene! Az otthonnak a játék helyének kellene lennie. Az egyik fő gond sok otthonban az, hogy bár a szülők alapjában véve jó szülők és vigyáznak a gyermekeikre, nincs elég vidámság, játék és szórakozás. Túl elfoglaltak a szülők. Hazamennek a "teendők" listával munka után, hogy mi mindent kell elintézniük, és nem jut idő játékra, vidám együttlétre.

Te örülsz a gyermekeidnek, vagy inkább csak elviseled őket? A gyermekeknek szükségük van a vidámságra, játékra és örömre.
"Bármeddig él is az ember, élvezze életének minden napját" (Prédikátor 11:8, NCV ford.) A családokban több vidámságra lenne szükség.

Amikor a gyermekeim még kicsik voltak, gyakran játszottuk az "Apu varázslatos és rejtélyes utazásai" játékot. Időnként felrúgtam az egész időbeosztásom, és azt mondtam nekik "Felejtsétek el a napi rutint, most szórakozni fogunk". Volt úgy, hogy felkeltettem a gyerekeket az éjszaka közepén, beraktam a kocsiba és valami egészen extrém dolgot csináltunk - mindezt akkor, amikor másnap reggel iskolába kellett menniük! Na és mi van akkor, ha kihagynak egy napot az iskolából? Az éjszakai kirándulásra viszont biztos, hogy emlékezni fognak. És nem felejtik el azt a reggelt sem, amikor reggelire zöld színű pirítóst kaptak. Legyen vidámság a gyermekeiddel való kapcsolatban! Örülj nekik! A rutinesemények nem sokat jelentenek nekik az életben, de a vidám, különleges és élményekben gazdag eseményekre biztosan emlékezni fognak!

Ha nincs elég vidámság a gyermekeiddel való kapcsolatodban otthon, ne lepődj meg, ha nem akarnak otthon lenni. Ha nincsenek vidám együttlétek a gyermekeiddel és nem örülsz nekik igazán, ne lepődj meg, hogy majd amikor felnőnek és elköltöznek, nem akarnak gyakran hazajárni.

A gyermekeinket ne csak elviseljük, hanem örüljünk nekik!

Beszéljünk róla:

  • Mi a fontosabb: az időbeosztásod vagy az, hogy a gyermekeid jól érzik magukat? Mért helyezzük néha a teendőinket a gyermekeink elé?
  • Mit tehetsz a héten azért, hogy valami vidám és szórakoztató dolgot csinálj együtt a gyermekeiddel? Mit kell ezért feladnod?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 11. 11.)

Szólj hozzá!
Címkék: öröm gyerekek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása