Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete nagyobb a problémádnál

2015. július 27. 03:00 - torokaron

„Akkor az Úr lenyúlt értem a magasból és felemelt engem, kihúzott a mély vizekből.” (Zsoltárok 18:16, TEV fordítás)

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor azt gondoljuk „Most merülök el utoljára! El fogok süllyedni!” Nem számít, milyen mélységben vagy, Isten szeretete akkor is ott van. Ő ki tud húzni téged a legmélyebb vizekből.

Nem számít, milyen problémád van, Isten szeretete nagyobb annál. Lehet, hogy rettentően kétségbe vagy esve, nagy bajban, vagy éppen hatalmas stressz alatt vagy. Lehetnek nagy problémáid – lelki, fizikai vagy anyagi problémák.

Isten szeretete azonban még mindig nagyobb ezeknél.

Corrie ten Boom és Betsy ten Boom hívő keresztyének voltak, akik a második világháború alatt Hollandiában éltek. Az otthonukban zsidókat bujtattak, hogy megvédjék őket a náciktól. Amikor azok erre rájöttek, nem csak a rejtegetett zsidókat, hanem Corrie-t és Betsy-t is elvitték a koncentrációs táborba, ahol a háború hátralevő részében raboskodtak.

Miután egyik kegyetlenséget látták a másik után, Corrie azt mondta Betsynek: „Ez a hely a pokol egyik gödre!” Betsy ezt felelte: „Nincs olyan mély gödör, aminél Isten szeretete ne lenne nagyobb.”

Az elmúlt hónapokban lehet, hogy padlót fogtál. Lehet, hogy pénzügyileg magad alatt vagy és azt gondolod, hogy „Össze fogok roppanni!”, vagy érzelmileg vagy magad alatt, netán a házasságod romokban hever, vagy éppen egészségügyi gondjaid vannak. Frusztrált vagy és azt gondolod: „El fogok süllyedni”.

Hol van Isten, amikor padlót fogsz? Ő éppen ott van alattad. Ő a „te menedéked, az Ő örökkévaló karjai alulról tart téged” (5 Mózes 33:27a, NLT második kiadás).

Engedd, hogy az ő szerető karjaiba hullj. Engedd, hogy elkapjon és támogasson, amikor nincs máshova menned.

Beszéljetek róla:

  • Isten melyik ígéretében kell ma megnyugodnod?
  • Miközben Isten támogat téged, mit gondolsz, mi a te felelősséged?
  • Mit jelent „menedéknek” lenni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.20.)

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása