Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor lelki ajándékaiddal élsz, Istent dicsőíted

2017. szeptember 03. 03:00 - csmsdvd

„Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek." (Jn 15:8)

Amikor azokkal az ajándékokkal élsz, amelyeket Isten adott neked, akkor az Istent tiszteled, dicsőíted.

Mitől mosolyoghat Isten? Néhány ember azt gondolja, Isten csak akkor mosolyog, amikor imádkozol, amikor énekelsz, vagy amikor a templomba mész. Az igazság az, hogy Isten akkor örül, amikor élsz azzal az ajándékkal, amit Ő adott. Amikor azt teszed, amiért ő teremtett, és amiért olyanra formált, amilyen vagy, akkor Isten azt mondja: Igen, ez menő! Én teremtettem erre, hogy ezt tegye!

A Tűzszekerek (Chariots of Fire) című filmben van egy jelenet, amikor az olimpiai futó, Eric Linddell azt mondja: „Amikor futok, érzem Isten örömét." Isten bizonyos embereket futásra teremtett. Másokat arra, hogy kerékpár versenyzők legyenek, vagy autó versenyzők vagy szörfösök. Ők egyszerűen jók ezekben. Azt gondolom, amikor Isten rájuk néz, azt mondhatja: Ez igen. Teremtményem a hullám, és teremtményem a szörfös is. Ez így van jól! Nem kell mindig valami lelki cselekedetet tenni, hogy Isten dicsőségére legyél.

A Biblia szerint: „Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek." (Jn 15:8). Amikor helyesen használod az ajándékaid, Isten megdicsőül. Az pedig biztos, hogy nem tudsz Isten kedvében járni azzal, amit nem tőle kaptál. Isten nem várja el, hogy mindenben tehetséges és kiváló legyél. Ő csak azt szeretné, hogy használd azt, amit Tőle kaptál!

A Bibliában az „öröm" és az „ajándék" szó ugyanazzal a görög szóval van kifejezve. Ez a szó jelenti a kegyelmet is. Amikor a lelki ajándékaiddal élsz, örömöt okozol Istennek, és ezáltal te is örülsz. Ilyenkor Isten azt mondja: „Azt teszed, amiért a világon vagy, amiért megteremtettelek. Te pedig azt mondod: Ennek nagyon örülök! A legjobb érzés a világon abból ered, hogy az ajándékaidat Isten céljaira használod, mert ezek működnek, és ezt te is érzed, tudod, és ennek örülsz.

Nincs ahhoz hasonló érzés a világon, amikor az Isten dicsőségére teszel valamit, beteljesítve azt, amiért a világon vagy. Ez a legizgalmasabb dolog a világon! Ha még sosem érezted ezt, fedezd fel a lelki ajándékaid, hogy élvezhesd az életed és dicsőséget szerezz Istennek!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, miért teremtett téged Isten a világra?
  • Hogyan használod az ALKAT-od – a szíved adományát, lelki ajándékaid, karaktered, adottságaidat és tapasztalataidat – Isten dicsőségére?
  • Hogyan írnád le életednek azt a szakaszát, amikor ezeket az ajándékokat mások szolgálatára használtad? Milyen volt ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása