Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindig időben érkezik

2019. december 26. 03:00 - Ivanyina Krisztina

20191226.jpg

„A látomás mégis meg fog történni a kijelölt időben. A célja felé siet. Nem hazugság. Ha késleltetik is, várj rá! Biztosan meg fog történni. Nem fog elkésni” (Hab 2,3 GW fordítás).

Isten soha nem siet, és sosem késik el.

Mindig időben érkezik.

Isten időzítése tökéletes, még akkor is, ha mi nem értjük azt. Igazából soha sem fogjuk megérteni, mert Isten egy másik hullámhosszon létezik. Másféle nézőpontból látja az időt, mivel ő időtlen.

A Biblia Péter 2. levele 3. fejezetének 8. versében beszél arról, hogyan értelmezi Isten az időt. Azt mondja: „Ne felejtsetek el egy dolgot, kedves barátaim: Istennel egy nap olyan, mint ezer év, és ezer év, akár egy nap" (NIV fordítás).

Úgy hangzik ez, mint ahogyan te kezeled az időt? Néha ezer évnek tűnhet, amikor egy ételre várakozom, de mi emberek nem gondolkodunk ilyen fogalmakban.

Isten időtlensége nagy hatással van az életedre. Amikor Isten megteremtett téged, egy álmot helyezett a szívedbe. A legtöbb ember nagy elképzelésekkel és célkitűzésekkel indul. Nekik van valamilyen álmuk, vagy tervük, vagy projektjük az életükre vonatkozóan.

Milyen látomást adott neked Isten? Az évek alatt felfedeztem, hogy élete korai szakaszában mindenki hajszolja az álmait. Viszont ahogyan telik az idő, egyre többen feladják azt, mivel az álom nem teljesedik be elég gyorsan.

Talán már megkopott az álmod. Lehet, hogy darabokra hullott. Vagy lehet, hogy a bátortalanságod vagy csalódottságod miatt eltemetted azt. Már lemondtál róla.

Isten nem akarja, hogy ezt tedd. Ha ő egy álmot adott az életedre vonatkozóan, akkor az valóra fog válni. Isten időzítése szerint kell megtörténnie, nem a tiéd szerint.

Isten ezt mondja az álmodról: „A látomás mégis meg fog történni a kijelölt időben. A célja felé siet. Nem hazugság. Ha késleltetik is, várj rá! Biztosan meg fog történni. Nem fog elkésni” (Hab 2,3 GW fordítás).

Amikor megalakítottam a Saddleback gyülekezetet közel 40 éve, 25 éves voltam. Azt akartam, hogy minden gyorsan történjen. De Isten azt mondta nekem, amit neked is mondani fog az álmoddal kapcsolatban: „Nem, nem minden most fog megtörténni. De lassan a látomás be fog teljesülni.”

Szeretném, ha emlékeznél egy hatalmas igazságra ebben a karácsonyi időszakban: Isten soha nem érkezik korán az életedben. Ő soha nem is késik el az életedben.

Mindig időben érkezik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért akarja azt Isten, hogy az álmod az ő időzítése szerint történjen, ne a tiéd szerint?
  • Feladtál-e már egy álmot azért, mert késett a beteljesülése? Hiszed-e azt, hogy az az álom Istentől van?
  • Miért olyan nehéz fegyelmezettnek maradni, amikor az álmaidról és céljaidról van szó?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.12.19.)

Szólj hozzá!
Címkék: hit álmok kitartás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása