Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Búcsúzz el a szégyentől

2019. szeptember 08. 03:00 - gabormel

„Ha Isten azt állítja, hogy választottjai elfogadhatók számára, ki emelhet vádat ellenük? Vagy bárki elítélheti őket? Bizony nem!” (Róm 8,33–34 CEV fordítás).

in-addiction-and-recovery-guilt-heals-while-shame-poisons.png


A Biblia azt mondja, hogy Isten teljesen elfogad, és feltétel nélkül szeret téged. És amint megérted ezt az igazságot, megváltozik az életed. Soha többé nem leszel már ugyanaz.

Az első dolog, ami megváltozik, az a szégyen érzése. Nem kell többet magaddal cipelned, miután megismerted az igazságot Isten feltétlen szeretetéről.

Vannak olyan emberek, akik azért kerülik Istent, mivel szégyellik és bűnösnek érzik magukat. Azt gondolják, hogy „Isten tökéletes Isten, és én annyira tökéletlen vagyok”. Miért akarnék én a világban egy tökéletes Istennel együtt lógni, aki csak az utam során elkövetett összes hibámra emlékeztet?

De Isten nem ilyen.

A Biblia azt mondja: „Hit által elfogadhatóvá váltunk Isten számára. És most a mi Urunk, Jézus Krisztus miatt békében élünk Istennel” (Róm 5,1 CEV fordítás).

Lehet, hogy az egész életed azzal töltötted, hogy megpróbáltad más emberek elismerését elnyerni, amely meghatározta azt, hogy hogyan öltözködj, hogyan beszélj, és hogyan csinálj oly sok mindent. De amikor megérted, hogy Isten feltétel nélkül szeret téged, azt is látni fogod, hogy nincs szükség senki jóváhagyására, csakis Istenére.

Amikor felismered, hogy Isten szeret, és bocsánatot nyertél, megszabadulhatsz a szégyentől és a bűntől, hiszen „most nincs ítélet azok számára, akik egységben élnek Krisztus Jézussal” (Róm 8,1 GNT fordítás).

Örülj ma annak, hogy Atyád tökéletes szeretetében pihenhetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • A szégyen miért egy hatalmas csapdához hasonló?
  • Az életedben hogyan birkóztál meg a szégyeneddel? Hogyan szabadított meg a szégyen érzésétől Isten szeretetének megértése?
  • Mi változna meg az életedben, ha nem törődnél azzal, hogy mások mit gondolnak rólad, és csak azzal törődnél, hogy kövesd Istent, és pihenj a szeretetében?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.01.)

 

Szólj hozzá!

Isten a vele való kapcsolatra hív téged

2019. szeptember 07. 03:00 - Anika Enikő

„Mindannyiótoknak írom ezt a levelet, akik Rómában vagytok, akiket Isten szeret és hív, hogy saját szent emberei legyetek” (Róm 1,7 NLT fordítás).

Képtalálat a következőre: „relationship”Az életed legfontosabb elhívása nem valami, amit csinálsz. Az életed legfontosabb elhívása nem a szerepjáték vagy a rituálék. De még a vallás sem.

Mindenekelőtt az elhívás az Istennel való kapcsolatodra vonatkozik.

A Róma 1,7 mondja: „Mindannyiótoknak írom ezt a levelet, akik Rómában vagytok, akiket Isten szeret és hív, hogy saját szent emberei legyetek” (NLT fordítás).

Isten azt szeretné, hogy a családjának a tagja legyél. Azt szeretné, hogy az ő gyermekévé válj.

A legfontosabb dolog, ami valaha történni fog veled, nem az amit csinálni vagy tenni fogsz, hanem az, amit Isten végez. Gyermekének nevez téged! Azt akarja, hogy ismerd meg öt, hogy ismerd meg az ő szeretetét, és hogy legyél az ő szeretett gyermeke.

A Biblia ezt így mondja: „Micsoda hihetetlen minőségű az Atya szeretete, amit mutatott nekünk, hogy minket Isten gyermekeinek neveznek, hívnak és tartanak. És azok is vagyunk” (1Jn 3,1 AMP fordítás).

Ahogy követed Istent, nem kell minden dolog mellé pipának kerülnie, amikről azt gondolod, hogy meg kellene tenned az életben. Összpontosíts az Istennel való kapcsolatodra, és ő nemcsak, hogy felfedi a neked szánt elhívását, hanem meg is fogja mutatni, hogy mit szeretne, hogy elvégezz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
 
  • Mondj néhány igazságot, melyet Isten gyermekeként igényelhetsz az életedre!
  • A családi háttered milyen alapot szolgál arra, hogy Isten gyermeke legyél?
  • Miért feltételezi oly sok ember, hogy Isten elsődleges elhívása az, hogy inkább megtegyünk valamit, minthogy kapcsolatban legyünk vele?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.31.)
Szólj hozzá!

Isten jutalma elhívásod teljesítéséért

2019. szeptember 06. 03:00 - Anika Enikő

„Azért küzdök, hogy elérjem a célt, és megkapjam a győztesnek járó mennyei jutalmat, hiszen Isten erre hívott el bennünket a Krisztus Jézusban” (Fil 3,14).

Képtalálat a következőre: „reward”Amikor Isten tervét éled, akkor ő ezért megjutalmaz téged.

És a legjobb része a jutalomnak az, hogy örökké tart.

A Biblia mondja: „Azért küzdök, hogy elérjem a célt, és megkapjam a győztesnek járó mennyei jutalmat, hiszen Isten erre hívott el bennünket a Krisztus Jézusban” (Fil 3,14).

Írhatnék akár száz könyvet is, ám azokban sem tudnám soha elmagyarázni azt, ami a mennyben vár rád.

De hadd kezdjem ezzel: Az elhívásod teljesítésének a jutalma, hogy részesedsz mindabban, ami Istené a mennyben. Részesülsz a királyságában, dicsőségében, hatalmában és több minden másban. Mindez a tiéd lesz.

Az élet a földön egy vizsga. Isten megteremthetett volna, és egyenesen a mennybe vihetett volna. Ám tesztelni akarta a hűséged. Ad neked lehetőségeket, kapcsolatokat, amelyeket a gondjaidra bíz. Aztán azt mondja: „Nézzük, mit kezdesz mindezekkel!” Ha hűséges vagy a kevéssel, akkor a mennyben mindörökre rád bízhatja minden gazdagságát, hatalmát és dicsőségét.

A Biblia ezt így mondja: „Éljetek olyan életet, amely tetszik Istennek, aki arra hív titeket, hogy megossza az ő királyságát és dicsőségét” (1Tessz 2,12 GNT fordítás).

Nem lenyűgöző ígéret ez?

Egy napon Isten megosztja királyságát és dicsőségét veled és velem!

Tehát, hozd ki a lehető legtöbbet az elhívásodból! Élj úgy, mint akinek számít az élete, hisz az örökkévalóságodat fogja befolyásolni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:  
 
  • A mai áhítatban leírt jutalom miként motiválja az embereket arra, hogy gyakorolják elhívásukat?
  • Szülőként, főnökként vagy barátként hogyan tesztelted az emberek hűségességét? Működtek a tesztjeid?
  • Ha az élet arról szóló teszt, hogy hogyan használjuk mindazt, amit kaptunk, akkor mit gondolsz, hogy sikerül a vizsga?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.30.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: jutalom elhívás

Ne mulasztd el ezt a hívást!

2019. szeptember 05. 03:00 - Lilla:)

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róm 8,28).

phone-735062_960_720.jpgHa mondták már neked, hogy Isten egy nap el fog hívni téged, izgatott lettél ennek hallatán, vagy inkább megijedtél? Engednéd, hogy a hangposta rögzítse a hívást, vagy rögtön válaszolnál rá?

Az az igazság, hogy a Biblia azt mondja, Isten már elhívott téged. Pál a rómaiakhoz írott levelében a 8. rész 28. versben azt mondja: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott.”

Persze ez nem ugyanolyan, mint egy telefonhívás – kivéve, hogy ez valóban egy üzenet közvetlenül Istentől, és személyesen neked szól.

Isten elhívása adja meg életed küldetését, azt, amit akkor kaptál, mikor megalkotott téged. Azonban nehogy összekeverd ezt a karrieredre vonatkozó hívással! Talán arra vagy hivatott, hogy tanár legyél, viszont ez nem jelenti azt, hogy egy tanteremben fogsz dolgozni. Esetleg arra van elhívásod, hogy író legyél, de ez nem jelenti azt, hogy riporter vagy regényíró válik belőled.

Az igazi elhívásod sokkal jelentőségteljesebb bármelyik munkánál. Ez egy mindent átölelő küldetés, ami az életed középpontjában nyugszik, és mindenre hatással van, amit csak teszel.

Az egész Bibliában olvashatunk róla, hogy Isten embereket hívott el, hogy betöltsék ezt a különleges elhívást – így volt ez például Noé, Ábrahám, Mózes, Dávid, Nehémiás, Mária, Péter és Pál esetében is.

A Biblia mondja azt is, hogy Isten téged ugyanilyen fontos feladatra hívott el.

Pál az efezusiakhoz írott levelében az 1. részének 18. versében ezt olvassuk: „Imádkozom érte, hogy ez a fény betöltse a szíveteket, és hogy megértsétek a reményt, amelyet Isten adott nektek, amikor kiválasztott titeket. Ezután felfedezitek majd a dicsőséges áldásokat, amik a tietek lesznek és Isten összes emberéé” (CEV fordítás).

A legjobb ezekben a dicsőséges áldásokban a bensőséges kapcsolat Istennel. Figyelj rá, ő pedig beszélni fog neked az elhívásodról.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit tartasz nehéznek az elhívásod felfedezésében?
  • Hogyan magyaráznád el a különbséget az elhívásod és egy munka között?
  • Milyen áldások jönnek azzal, amikor felfedezzük az elhívásunkat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.29.)

Szólj hozzá!

Engedd el azt, ami lelassít!

2019. szeptember 04. 03:00 - csmsdvd

„Vegyünk le mindent, ami lelassít vagy visszatart minket, különösen pedig azokat a bűnöket, amelyek olyan szorosan körbefonják magukat a lábunk körül, hogy elgáncsolnak; és türelemmel fussuk meg azt a különleges versenyt, amit Isten helyezett elénk” (Zsid 12,1 TLB fordítás).

Amennyiben futok.jpgeldöntötted, hogy indulsz egy futóversenyen, csak akkor lehetsz eredményes, ha nem cipelsz felesleges csomagokat. Biztosan nem vennél magadra kilenc réteg ruhát, mert az katasztrófa lenne. Azok az emberek, akik futóversenyeken indulnak, csak a legszükségesebbet veszik fel: pólót, nadrágot és a legkönnyebb cipőt, amit csak találnak. Semmit sem szeretnének magukon viselni azon kívül, amit feltétlenül szükséges.

Te is egy versenyen vagy. A Biblia így írja le a keresztyén életet: az utat, ahogyan egyre inkább hasonlítasz Jézushoz.

A Zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 1. versében olvassuk: „Vegyünk le mindent, ami lelassít vagy visszatart minket, különösen pedig azokat a bűnöket, amelyek olyan szorosan körbefonják magukat a lábunk körül, hogy elgáncsolnak; és türelemmel fussuk meg azt a különleges versenyt, amit Isten helyezett elénk” (TLB fordítás).

Ahogyan a futóknak nincs szükségük semmilyen poggyászra utuk során, úgy neked sincs. Ahhoz, hogy olyan légy, amilyennek Isten szeretne látni, bizonyos dolgokat el kell engedned az út során!

Ez a Zsidókhoz írt levél szerint azzal kezdődik, hogy megbizonyosodj arról, hogy a te különleges versenyeden futsz. Ahhoz, hogy megfuthasd az Istentől kapott versenyt, mindenki más tervét ki kell zárnod az életedből.

Csak te magad futhatod le azt a versenyt. Sem anyád, sem apád nem futhatja le. Sem a barátod, sem a barátnőd nem futhatja le. Te sem futhatod le más versenyét. A saját versenyedet kell lefutnod.

Amikor elhatározod, hogy futsz, meg kell szabadulnod mindentől, ami lehúz. Ki kell zárnod a bűnöket, amik összezavarnak. Meg kell szabadulnod az elvárásoktól (a sajátjaidtól és másokétól). El kell térned a saját terveidtől, és alá kell vetned magad Isten céljainak.

Amikor mindezeket megteszed, azzal ezt mondod Istennek: „Készen állok arra, hogy azzá az emberré váljak, akivé elhívtál, hogy legyek. Készen állok a versenyemre.”

Ez az első lépés egy nagyszerű versenyfutáshoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen elvárásai vannak másoknak, amelyek megakadályozták, hogy Isten életedre vonatkozó hívását kövesd?
  • Hogyan válaszolsz azoknak az embereknek, akik megpróbálnak rávenni, hogy más versenyét fussad?
  • Milyen bűnös minták akadályozzák azt, hogy keresd Isten hívását?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.28.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása