Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bátor emberek megoldják a konfliktusokat

2021. május 24. 03:00 - Deltajulietttango

chess-316657_1280.jpg

 „Isten nem a félelem és félénkség lelkét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem lelkét” (2Tim 1,7 NLT).

Isten azt akarja, hogy mindenkivel békességben élj. Miért? Mert a megoldatlan konfliktusoknak három pusztító hatása van az életben:

Először is, gátolja a közösségedet Istennel. Ha nem vagy összhangban másokkal, akkor nem lehetsz összhangban Istennel. Amikor zaklatott vagy a más emberekkel való konfliktus miatt, akkor nem lehet tiszta kapcsolatod Istennel. A Biblia írja: „Ha valaki azt mondja: »Szeretem Istent«, de gyűlöli egy hívő társát, az a ember hazug” (1Jn 4,20 NLT).

Másodszor, a megoldatlan konfliktus akadályozza az imáidat. A Biblia újra és újra azt mondja, hogy amikor az életedet konfliktusok, bűn és diszharmónia jellemzi, akkor azok gátolják az imáidat. „A bűneitek azok, amik levágnak titeket Istenről. A bűneitek miatt fordult el, és nem fog többé figyelni (Ézs 59,2 NLT).

Harmadszor, a megoldatlan konfliktus megakadályozza azt, hogy boldog legyél. Nem lehetsz akkor boldog, amikor másokkal konfliktusban állsz. Amikor a konfliktus bejön a főbejáraton, a boldogság kimegy a hátsó ajtón.

Amint kialakult egy konfliktus, az magától nem fog elmúlni. Nem tudod úgy eltüntetni, hogy figyelmen kívül hagyod, letagadod vagy a szőnyeg alá sepred.

Hallottátok azt a mondást, hogy „az idő minden sebet meggyógyít”? Ez egyszerűen nem igaz. Az idő nem gyógyít meg semmit. Ha az idő mindent meggyógyítana, akkor soha nem kellene orvoshoz fordulnunk. Amikor nyílt sebünk van, és nem foglalkozunk vele, akkor az elfertőződik. A konfliktus ugyanígy működik. A harag nehezteléssé, a neheztelés pedig keserűséggé válik.

Tehát ahhoz, hogy megszabadulj a konfliktustól, szükséges, hogy szándékosan foglalkozz vele. Ne várd meg, hogy a másik jöjjön oda hozzád! Menj te oda ahhoz, akivel összetűzésben vagy! Legyél te a kezdeményező és a béketeremtő!

Csak a bátor emberek oldják meg a konfliktusokat. Talán a legbátrabb dolog, amit tehetsz, hogy szembesíted magad egy régóta figyelmen kívül hagyott problémával, legyen az akár a házasságoddal, a gyerekeiddel, az alkalmazottaiddal vagy a főnököddel vagy bárki mással kapcsolatos.

Honnan kapsz bátorságot, hogy szembenézz a konfliktusokkal, és megoldd őket? Istentől kapod ezt a bátorságot.

A Biblia azt mondja Pál második levele Timóteushoz 1. fejezetének 7. versében: „Isten nem a félelem és félénkség lelkét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem lelkét” (NLT fordítás). Hagyd, hogy Isten Lelke betöltse az életedet, és erővel, szeretettel és önfegyelemmel teli leszel! Isten szeretete legyőzi félelmedet, és bátorságot ad neked konfliktusaid megoldására, és gyógyulást hoz a kapcsolataidra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen negatív hatásai vannak a konfliktusnak ma az életedben? 
  • Mit fogsz ma azért tenni, hogy kezdeményezd ezeknek a konfliktusoknak a megoldását?
  • Mit jelent hagyni, hogy Isten Lelke betöltse életedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása