Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennel való megbékélést követve leszel békében az emberekel

2021. május 26. 03:00 - csmsdvd

aveyron_hid.jpg

„Egy Isten van és egy közvetítő Isten és az emberiség között, az ember Krisztus Jézus” (1Tim 2,5 NIV fordítás).

Konfliktus esetén elsősorban a kibékülésre összpontosíts, ne a megegyezésre!

A két szó között nagy különbség van. A kibékülés a kapcsolat visszaállítását jelenti. A megegyezés azt jelenti, minden problémát szeretnél megoldani.

A legtöbb esetben a megegyezés nem lesz meg, mert vannak dolgok, amiben sohasem fogtok egyetérteni.

Lehetsz-e úgy egy szeretet-kapcsolatban, hogy nem értesz mindenben egyet? De még mennyire! De bölcsesség kell hozzá. Amikor bölcs vagy, akkor megtanulsz ellentmondani anélkül, hogy ellenszenves legyél. Megtanulsz kéz a kézben járni, egyetértés nélkül.

Az egyik legnagyobb dolog, amit az életeddel tudsz tenni, hogy hídépítő vagy és nem falépítő. Akkor hasonlítasz legjobban Jézus Krisztusra, amikor kibékülsz emberekkel. Pontosan ez az, amiért Jézus jött. Isten azért küldte Jézust a földre, hogy az emberiséget kibékítse Istennel.

Jézus a nagy kibékítő. A Biblia azt mondja: „Egy Isten van és egy közvetítő Isten és az emberiség között, az ember Krisztus Jézus” (1Tim 2,5 NIV fordítás).

Viszont nem tudsz békét kötni az emberekkel, amíg békét nem kötsz Istennel. Amikor folyamatos konfliktusban találod magad, kérdezd meg magadtól, hogy vajon békében vagy-e Istennel! Úgy köthetsz békét Istennel, hogy megbánod a bűneid, és életed az ő szolgálatára ajánlod. (Lásd az alábbi imát!)

A Biblia Jézust a Békesség Fejedelmének hívja. Az Istennel való béke, az önmagaddal való békét jelenti, ami pedig a másokkal való megbékéléshez vezet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Van olyan kapcsolatod, amit sikertelenül próbáltál megoldani? Milyen lépést tehetsz a kibékülésért?
  • Hogyan biztatott egy olyan keresztyén testvéred, aki hídépítő volt, nem falépítő?
  • Békességben vagy Istennel? Ha nem, akkor mi tart vissza attól, hogy békét köss ma vele?

Hogyan köss békét Istennel?

Békét úgy köthetsz Istennel, hogy megbánod a bűneidet és életedet az ő szolgálatára ajánlod. A Biblia Jézust a Békesség Fejedelmének nevezi. Szükséged van arra, hogy békét kapj a szívedben azáltal, hogy beengeded a Békesség Fejedelmét? Ha igen, akkor imádkozz ma ekképpen:

„Kedves Jézus, tudom, hogy nem lehet békességem sem magammal, sem másokkal, ameddig veled nincs békességem. Nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak tőled. Azt ígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit valaha tettem, megbocsátást nyer, megismerem az életem célját, és egy napon befogadsz majd a mennybe, az örök otthonodba.”

„Megvallom a bűneim, és hiszem, hogy te vagy az én Megmentőm. Azt ígérted, ha megvallom bűneim és hiszek benned, megmentesz engem. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből jön a hit által, és nem bármi által, amit cselekszem. Befogadlak az életembe mint az én Uramat. Ma életem minden részét átadom a te kezelésedre.”

„Te vagy a Békesség Fejedelme, és kérlek téged, hozd el életembe és kapcsolataimba a te békésségedet. Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél, hogy éljek, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy neked szolgáljak ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Életemet neked szánom, és kérlek, ments meg engem, és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, hadd tudjak róla. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, hogy segítsek neked elindulni Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása