Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ezen a karácsonyon ismerd meg a Megmentődet!

2021. december 29. 03:00 - Erika1832

ae3d58db70cf25950554683f1d697f7d.jpg

„Eljött a világba, amely a sajátja volt, de a saját népe nem fogadta be őt. De mindazoknak, akik elfogadták őt és hittek benne, megadta a jogot, hogy Isten gyermekeivé váljanak.” (Jn 1,11–12 NCV)

Senki sem tökéletes. Ezt nyilvánvalóan mindenki tudja. Utazásaim során több ezer emberrel találkoztam világszerte, és még soha nem találkoztam olyannal, aki azt állította volna magáról, hogy bűntelen.

Én a saját magam által felállított mércéimnek sem felelek meg, még kevésbé az Isten által felállítottaknak – és ezzel te is így vagy. Mindannyiunknak vannak hibái, és mindannyian tévedünk.

Ezért van szükséged neked is arra, hogy megismerd Jézust, a Szabadítót, aki azért jött, hogy a bűneidért meghaljon.

A mennyország egy tökéletes hely – nincs szomorúság, búslakodás, sem betegség. A mennyország túlszárnyalja a legvadabb álmaidat is. Ez az ország tökéletes, de te és én, mi nem vagyunk azok. Ha Isten beengedné a tökéletlen embereket a mennybe, akkor az már nem lenne tökéletes. Ha Isten beengedne minket a mennybe minden tökéletlenségünkkel együtt, akkor a menny se lenne jobb, mint a föld.

De Istennek volt egy terve: elküldte Fiát, Jézus Krisztust – akinek a földre jövetelét karácsonykor ünnepeljük –, hogy tökéletes életet éljen helyetted. Aztán Jézus meghalt, hogy kifizesse a bűneid árát, hogy ne neked kelljen azokért megfizetned. Így juthatsz a mennybe, hogy hiszel benne. Micsoda lehetőség!

„Eljött a világba, amely a sajátja volt, de a saját népe nem fogadta be őt. De mindazoknak, akik elfogadták őt és hittek benne, megadta a jogot, hogy Isten gyermekeivé váljanak.” (Jn 1,11–12 NCV)

Ha bízol Jézusban mint Megváltóban, akkor Isten családjának részévé válhatsz, és ez a család örökké fenn fog állni.

Isten teremtett mindenkit, és ő mindenkit szeret. Istennek mindenkivel van célja. De ő csak azoknak az Atyja, akik úgy döntenek, hogy a család tagjává válnak teljesítve a családi követelményeket: higgyenek a Fiúban, akinek a megszületését karácsonykor ünnepeljük. Ez a feltétel.

Isten az, aki megalkotott téged, de meg is mentett téged. Azért jött el karácsonykor, hogy meghaljon minden bűnödért.

Nem tudok ennél jobb okot adni arra, hogy rá összpontosíts, és szánd oda magad neki.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan segít a forgalmas karácsonyi szezon alatt elvégzett mindennapi feladataidban az a tudat, hogy a kegyelem és nem a tetteid mentettek meg?
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy őt válaszd? Miért nem hívhatja őt mindenki Atyának?
  • Milyen gyakorlati lépéseket tehetsz, hogy Jézus legyen a középpontban idén karácsonykor?

Bízd ma magad Jézusra mint Megváltódra!

Mi lehetne jobb időpont a karácsonynál, hogy bízz Jézusban mint Megváltódban? Ha készen állsz rá, hogy ma neki szenteld az életed, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Jézusom, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit valaha tettem, meg lesz bocsátva, felismerem életem célját, és egy nap befogadsz engem a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűnömet, és hiszem, hogy te vagy Isten, az én Megváltóm. Uramként fogadlak be életembe. Az életem minden részét ma átadom neked. Követni akarlak, és azt tenni, amit mondasz.

Jézus, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, amely lehetővé teszi számomra, hogy csatlakozzak hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm neked, hogy nem kell kiérdemelnem vagy dolgoznom az üdvösségemért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Alázatosan neked szentelem az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha ennek az imának elmondásakor fogadtad be Jézust az életedbe, akkor írj nekem egy emailt a Rick@PastorRick.com e-mail címre, hadd tudjak erről, mert szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, ami segít megkezdened az utadat Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.22.)

(NCV: Az angol New Century Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása