Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A pénzed kezelése fontos Isten számára

2018. február 24. 03:00 - gabormel

„Ne gyűjts kincseket itt a földön, ahol a moly rágja és a rozsda marja, és ahol a tolvajok betörnek és ellopják. Gyűjts kincseket a mennyben, ahol a moly nem rágja és nem marja rozsda, és ahol a tolvajok nem törnek be, és nem lopják el. Ahol a kincsed van, ott lesznek a szíved vágyai is!” (Máté evangéliuma 6:19-21, NLT fordítás)

treasure_in_heaven.jpg

Isten próbatételeinek egyik eszköze a pénz. Nem adja csak úgy automatikusan oda az áldását bárkinek, először azt vizsgálja, hogy mennyire vagy felelősségteljes. Ha azt látja, hogy az anyagi javakat rád bízhatja, akkor lelki erővel is meg fog áldani. Viszont ha még a pénzedet sem tudod megfelelően kezelni, akkor miért adna neked olyan dolgokat, amelyek igazán fontosak?

A pénzügyeid a legkedveltebb eszköze Isten próbatételeinek. Arra használja a pénzedet, hogy néhány dolgot megvizsgáljon vele.

A pénz megmutatja, hogy mit szeretsz igazán.

Ha valóban tudni szeretnéd, hogy mi igazán fontos számodra, akkor vess pillantást a naptáradra és a bankszámlakivonatodra, hiszen az időbeosztásod és a pénzköltéseid árulják el másoknak azt, hogy mit szeretsz a legjobban.

Máté evangéliuma 6:19-21-ben a következőt olvashatjuk: „Ne gyűjts kincseket itt a földön… Gyűjts kincseket a mennyben… Ahol a kincsed van, ott lesznek a szíved vágyai is!” (NLT fordítás) Ahol szeretnéd, hogy a szíved legyen, oda fektesd be a pénzed, és egyre inkább csak ez fog érdekelni.

A pénz megmutatja, hogy mi az, amiben igazán bízol.

A biztonság miatt bízol a pénzedben? Vagy inkább Istenben bízol? Azért bízol a pénzben, mert meghozza számodra a boldogságot, vagy inkább Istenben bízol, hogy ő adja ezt meg neked? A pénz általi jóllétben bízol, vagy abban, hogy Isten által érezd jól magad? A pénz a hited savpróbája.

A Szentírás a Példabeszédek 11:28-ban a következőt írja: „Aki vagyonában bízik, az elbukik, az igaz kihajt, mint a zöld falevél.” (SZIT fordítás)

A pénz megmutatja, hogy Isten bízhat-e benned

A pénz nemcsak azt mutatja meg Istennek, hogy mennyire bízol benne, hanem azt is, hogy Ő mennyire bízhat meg benned. Lukács evangéliuma 16:10-12 szerint: „Akik a kis dolgokban is hűségesek, azok a nagyokban is azok lesznek. De ha a kis dolgokban sem voltatok becsületesek, akkor nagyobb felelősséggel járó dolgokban sem lesztek azok. És ha a világi vagyont sem kezeltétek hűen, ki bízná rátok a menny igazi gazdagságát? És ha nem vagytok hűek más emberek dolgaihoz, miért kellene bízni a sajátotokban?” (NLT fordítás)

A pénzügyeid intézése nagyban befolyásolja azt, hogy Isten mennyire fogja megáldani az életedet. Ha egyszer megérted, hogy szoros kapcsolat van a vagyonod kezelése és Isten áldása között, az ösztönözni fog arra, hogy mielőbb rendezd a pénzügyeidet annak érdekében, hogy elnyerd Isten lelki ajándékait.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mi a szíved vágya? A pénzköltésed módja igazolja a válaszodat, vagy inkább ellentmond neki?
  • Ha ma elvesztenéd az állásod, mit tennél? Bízol Isten gondoskodásában?
  • Az Isten forrásaival való gazdálkodásod hogyan mutatja meg, hogy bízhat benned?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása